ردای گشاد اباالفضلالعباس(ع) بر تن یک خواننده پاپ!
وظیفه تاریخی مجلس در قبال فتوای مراجع و مطالبه متدینین
چهارشنبه 24 تیر 1394 ساعت 15:08
چه خواهد شد اگر چنین پدیده ای در مورد واقعه عاشورا ، مضامین آن و نقش حضرت اباالفضل العباس در آن با حلول در قامت یک خواننده پاپ پس از نمایش فیلم «رستاخیز» رواج یابد؟...
پایگاه خبری انصارحزب الله: به تصویر کشیده شدن اهل بیت بدعتی بود که با گنجانیده شدن تصاویری از حضرت عباس سلام الله علیه در سریال مختار گذاشته شد. هرچند این صحنه ها از سریال و فیلم مختار حذف شد اما ، کسانی که به این قطعات دسترسی داشتند آن را منتشر کردند.
فیلم رستاخیز دومین فیلم خط شکن در این مورد بود که بهمن ماه 1392 در سی و دومین جشنواره فیلم فجر برای نخستینبار اکران شد که تنها یکی از اشکالات و البته پر رنگ ترین آن نمایش تصویر چهره حضرت اباالفضل العباس(ع) بود.
تحریف نماد و رنگ لشکر امام حسین علیه السلام با رنگ آبی ، نشان دادن 5 تن از اهل بیت آن حضرت ، تحریف سن حضرت قاسم علیه السلام و به تصویر کشیدن عشق زمینی پسر حرّ به یکی از اعضاء کاروان امام حسین علیه السلام مواردی بود که اعتراض عاشقان اهلبیت و به ویژه مراجع عظام تقلید را نسبت به خود برانگیخت.
اما بعد از یک سال ، بالاخره روز 11 شهریور ماه 93 و پس از اصلاحاتی که گفته می شود حدود 40 دقیقه از زمان نمایش فیلم کاسته است به آن اجازه اکران داده شد. این گزارش زمانی منتشر می شود که تاریخ آن بر اساس اعلام رسمی با روز نمایش فیلم رستاخیز در 24 تیرماه مقارن خواهد بود. این درحالی است که گفته می شود بخشی از اصلاحات صورت گرفته ، تنها برای کوتاه کردن زمان نمایش این فیلم 3 ساعته است نه پاسخگویی به اعتراضات صورت گرفته توسط مراجع عظام تقلید و مردم.
اما گفته می شود نقش چندین بازیگر در فیلم به طور کامل حذف شده که سکانسهای بازی «شقایق فراهانی» به دلیل رابطه عاشقانه او با «بکیر ابن حر» و تاثیرش بر حضور «بکیر» در سپاه امام حسین علیه السلام ، یکی از همین صحنه هاست. همچنین سکانسهای مربوط به حضرت «علی اکبر» علیه السلام نیز، یکی دیگر از اصلاحات اعمال شده در نسخهی جدید فیلم است. اما نکته اینجاست که علی رغم برخی اصلاحات صورت گرفته ، نقش حضرت عباس علیه اسلام، همچنان در نسخه آماده اکران حضور پررنگی دارد.
در این میان سیدمجید بنی فاطمه، یکی از مداحان اهل بیت علیه السلام در این زمینه اقدام به استفتاء از حضرات آیات علوی گرگانی و مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید نموده است.
بر این اساس آیت الله علوی گرگانی سوال وی را به شرح زیر پاسخ داده اند: «شنیده شده که بعضی از مسئولین مجوز پخش و اکران فیلم رستاخیز را صادر کرده اند که این فیلم مشتمل بر بعضی اهانتها و هتک حرمت ها و انتساب های نابجا و بازی بعضی از افراد معلوم الحال در نقش بعضی از بزرگان شهدا کربلا (است و) موجب هتک حرمت و اهانت خواهد بود و لذا قبلا هم نسبت به این فیلم موضع گیری کرده بودیم ولی توجهی نشد و لذا اکران این فیلم به صلاح نیست و چه بسا توابع خوبی نداشته باشد و لذا این فیلم اکران نشود. و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته»
همچنین آیت الله مکارم شیرازی نیز در پاسخ به سوالی در خصوص جلب نظر موافق ایشان برای نمایش چهره حضرت عباس سلام الله علیه در این فیلم پاسخ داده اند:«بسمه تعالی. با نهایت معذرت چنین چیزی مطلقا واقعیت ندارد. همیشه موفق باشید.»
پاسخ دهندگان به اشکال مربوط به نمایش چهره معصومین و در اینجا به طور ویژه حضرت اباالفضل العباس علیه السلام با استناد به فتوای مقام معظم رهبری استناد می کنند که با شماره 413578 از سوی ایشان در پاسخ به سوالی در این رابطه صادر شده است. در این استفتاء سوال کننده پرسیده است : «صورتگری و صحنه سازی از زندگانی محمد(ص) یا دیگر پیامبران گذشته یا معصومین (ع) ، یا هر راز و رمز مقدس تاریخی و نشان دادن آنها بر پرده سینما ، یا صفحه تلویزیون ، یا صحنه تئاترو غیره جایز است؟» پاسخ معظم له به این سوال نیز به این قرار است: «اگر مستلزم توهین یا نسبت باطلی به حضرات (علیه السلام) نباشد فی نفسه اشکال ندارد.»
منتشر کنندگان متن این استفتاء و پاسخ به آن قطعا از آن برای مشروعیت بخشی به نمایش چهره حضرت اباالفضل العباس علیه السلام در فیلم رستاخیز بهره برده و با بالاگرفتن اعتراضات پس از اکران فیلم نیز چنین خواهند کرد. اما نکته اینجاست که اتفاقا قیود مندرج در این پاسخ ، دلیلی بر حرمت فعل انتسابی سازندگان فیلم رستاخیز است.
دوگانگی زندگی هنرمندان فعال در سینما و تلویزیون معضلی است که به دلیل عدم رسوخ انقلاب به این حوزه و تحکم فضای شبه روشنفکری برآن از یک سو ، و نیز خلق لاابالی و غرب زده هنرمندان از سوی دیگر ، مایه آبرو ریزی نظام جمهوری اسلامی ایران است. این مسئله ای است که پس از خلق یک فضاحت در برنامه ماه عسل در ماه مبارک رمضان ، رسانه ملی را با یک دستور مبنی بر منع همکاری با زنان هنرمندی کرد که تصاویر خلاف شرع خود را در فضای مجازی منتشر کرده اند.
این درحالی است که معضل یاد شده ، منحصر به زنان هنرپیشه نیست. چنانچه مردان هنرپیشه نیز از چارچوب زندگی دوزیستان خارج نیستند. برای پرهیز از اطناب باید گفت ، بازیگر نقش حضرت عباس سلام الله علیه در فیلم رستاخیز بشخصی با نام «بهادر زمانی» است که اساسا در حرفه خوانندگی پاپ مشغول به فعالیت است. زندگی پر حرف و حدیث افرادی از این دست شاید زمانی که آنها به همین امور مشغولند ، از شایعه های خبر ساز در رسانه ها فراتر نرود ، اما وقتی چنین افرادی که عمده عمر خود را صرف اموری چون خوانندگی پاپ کرده و پس از آن ردای حضرتی چون عباس علیه السلام را به تن میکنند چه کسی پاسخگوی وهن ایجاد شده در مورد آن حضرت در اذهان مخاطب بی اطلاع است؟
یک فقره از چنین پدیده شومی ، «این همانی» است که پس از نمایش این افراد در قامت معصومین ایجاد خواهد شد. کسانی که به عراق سفر کرده اند شاهد تاثیر این پدیده در عراق بواسطه نمایش سریال «مختار» در شبکه «آی فیلم» بوده اند. براین اساس می توان گفت تقریبا تمام مناطق شیعه نشین بعد از نمایش این سریال ، مختار را با چهره بازیگر نقش او در سریال یاد شده می شناسند که نماد آن نیز پوسترها، بنرها بیلبورد ها و نقاشی های دیواری است که از «فریبرز عربنیا» در این مناطق دیده می شود. نکته منفی ماجرا اینجاست که هیچ یک از این اقلام تبلیغاتی ربطی به خود فیلم ندارند ، بلکه تقریبا تمام آن حاوی مضامینی حماسی از قیام مختار و شعار مقدس «یالثارات الحسین» است که با تصاویر برجسته یک هنر پیشه معنی یافته اند. حال سوال اینجاست ، چه خواهد شد اگر چنین پدیده ای در مورد واقعه عاشورا ، مضامین آن و نقش حضرت اباالفضل العباس در آن با حلول در قامت یک خواننده پاپ پس از نمایش فیلم «رستاخیز» رواج یابد؟
کدام شخص و نهاد پاسخگوی وهنی هستند که به دنبال نمایش آن حضرت در قامت یک خواننده پاپ با سرو وضع آنچنانی رخ می دهد؟
این درحالی است که خواننده پاپ یاد شده از هم اکنون دکان خود برای کسب شهرت از ایفای نقش حضرت عباس علیه السلام باز کرده است. برای نمونه صفحه اینستا گرام «بهادر زمانی»، تصاویری از او در ردای سقای دشت کربلا را در کنار تصاویر نافرم دیگری از وی به نمایش گذاشته است. مثلا این خواننده در یکی از تصاویر مورد اشاره، جذابیت خود برای زنان را بواسطه به تصویر کشیدن نوشیدن قهوه و چند زیر دستی که با دست چند زن به سمت او تعارف شده به نمایش گذاشته است!.
این بدعت جدید و خطر ناک در حالی در شرف وقوع است که حجتالاسلام و المسلمین سید علی طاهری گرگانی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس می گوید:« کمیسیون فرهنگی نگرانیهای مراجع عظام تقلید و متدینین را به مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعکس کرده و انتظار این است که با تمام تذکرات وارد شده مشکلات این فیلم در زمان اکران عمومی برطرف شود و اگر اصلاحات صورت نگرفته باشد، کمیسیون فرهنگی مجلس به وظیفه خود به گونهای دیگر برای توقیف این فیلم اقدام میکند.»
اظهارات حجت السلام گرگانی در حالی است که حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهینشهر و میمه نیز روز یکشنبه 21 تیرماه در صحن علنی مجلس به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تذکر داد که از اکران عمومی فیلم رستاخیز ممانعت نمایند. او تصریح کرد: نمایش چهره بزرگان اسلام و همچنین تحریف بخشهایی از تاریخ از مهمترین مشکلات فیلم رستاخیز است که دغدغههایی را برای مراجع عظام تقلید به وجود آورده است. حجت الاسلام نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این باره تصریح کرد: وظیفه مجلس نظارت بر حسن عملکرد دستگاههای مربوطه است و ما پیگیری میکنیم دستگاهها وظیفه قانونی خود را به درستی انجام دهند، اما در صورتی که کوتاهی و تخلفی صورت گیرد، ما از باب نظارت بر حسن اجرای قانون حتما برخورد مقتضی را انجام خواهیم داد.
بنابراین این گزارش درحالی روی پیشخوان دکه های مطبوعاتی قرار میگیرد که در آستانه عبور از یک خط قرمز دیگر در نظام جمهوری اسلامی ایران قرار داریم. خط قرمزی که حتی حکومت طاغوت شاهنشاهی نیز جرات عبور از آن را به خود نداده بود. برهمین اساس متدینین در صورت نمایش چهره حضرت عباس علیه السلام منتظر تحقق وعده مجلس برای توقیف فیلمی هستند که قطعا خط مبنای وقوع بدعتهای جدید خواهد بود.
منبع:هفتهنامه یالثارات الحسین(ع)
|